Mottar du spam gjennom kontaktskjema?

Opplever du at det kommer inn spam fra ditt kontaktskjema? Løsningen kan være å få implementert reCaptcha på skjemaet ditt.

  • Publisert 15. oktober 2019

reCaptcha på ditt kontaktskjema.

Opplever du mye spam gjennom ditt kontaktskjema?

Noen ganger kommer det spam gjennom kontaktskjemaer på nettsider. I noen tilfeller forårsakes dette av mennesker som sender inn spam manuelt, men i mange tilfeller er dette forårsaket av spambots. En spambot er er et automatisert dataprogram som er utviklet for å søke på internett etter e-postadresser som kan brukes til å sende spam til. Disse spambotene «angriper» også i noen tilfeller kontaktskjemaer. Av og til sender de én epost, av og til sender de tusen. Dette er svært varierende. Likt for alle utsendelsene er at dette kan være svært plagsomt og irriterende for mottaker.

Hva kan man gjøre med dette?

Det er desverre ikke én løsning som kan motstå all spam som blir sendt gjennom et kontaktskjema. Menneskelig spam vil ofte komme gjennom skjemaet likevel, men store deler av spam sendt gjennom kontaktskjemaer er generert av spambots. Når det kommer til disse innsendelsene finnes det en løsning som kan forhindre store deler av spammen.

reCaptcha er en metode som skiller mennesker fra roboter når de fyller ut skjemaer. Dette er en test som innsender må utføre før de kan sende inn sin henvendelse. I de fleste tilfeller må innsender kun hake av for «jeg er ikke en robot». Dersom innsender har fylt ut mange av denne type skjema den siste tiden vil de kanskje måtte utføre en annen form for test som å velge alle bildene som har trafikklys eller lignende.

reCaptcha i kontaktskjemaet vil se slik ut:

reCaptcha

Ønsker du reCaptcha på ditt kontaktskjema?

Vi hjelper deg gjerne med å sette opp reCaptcha for ditt kontaktskjema. Denne løsningen tar vanligvis 1 time å implementere (á 1390,- eks mva pr time). Dette er en engangskostnad.

Ta kontakt med oss i dag på kundesenter@nsn.no eller tlf 21 00 01 00, så hjelper vi deg!