Innhold

Hvordan legge til Google Analytics på din nettside?

Google Analytics brukes for å samle inn statistikk fra ditt nettsted. Hvordan finner besøkende frem til deg? Hva gjør de når de er inne på siden? Hva er det som gjør at de forlater?

  • Publisert 1. desember 2021

Alt dette kan vi få svar på ved å bruke Google Analytics. Under finner du fremgangsmåten til å sette dette opp.

Første steg er å gå på Google for å opprette konto dersom du ikke har dette. Da søker du opp google.com/analytics og følger stegene.

  1. Gå til google.com/analytics
  2. Har du allerede en konto, logger du på her, da må du sende oss kontoen slik at vi kan hjelpe deg.
  3. Dersom du ikke har konto velger du «Start Gratis» for å opprette din konto.
  4. Klikk deretter på «Begynn å måle» og du kan starte kontokonfigurering. Klikk gjennom spørsmålene og lag det navnet du ønsker at kontoen skal ha.
  5. Neste trinn er å koble din nettside til Google Analytics, dette gjør du i «Datastrømmer», bildet som kommer opp automatisk som neste steg. Her velger du «Nett».
  6. Skriv inn nettsiden du ønsker statistikk fra og klikk på «Opprett strøm».
  7. Du vil nå få opp et nytt vindu som heter «Informasjon om nettstrømmen», her scroller du ned til «Veiledning for tagging» og klikker på «Den globale nettstedstaggen (gtag.js)», inne her ligger koden som må legges til på nettsiden din. Send dette til leverandør av nettside slik at det blir lagt inn riktig. Du har nå koblet Analytics til din nettside, innen noen få dager begynner statistikken å vises inne på google.com/analytics

Vi kan selvfølgelig bistå med å sette dette opp for deg, du kan da ta kontakt med oss på kundesenter@nsn.no eller telefon: 21 00 01 00